הסדנה מאפשרת תרגול מצבים שונים על פי תאום עם מזמין הסדנה ולפי ההדגשים והתובנות הנדרשות על ידו, כל זאת מתוך כוונה שהצוותים יגיעו
לתובנות חדשות ויאמצו אותן על מנת להטמיען בארגון.
שעות הסדנה ואורכה מותאמים לצרכי הלקוח ותנאי מזג האוויר.
הסדנה נפתחת בדרך כלל בתרגילי הכרות שונים אשר מאפשרים לחברי הקבוצה
להכיר טוב יותר את שאר החברים בקבוצה - גם אם הם מגיעים מאותו ארגון.
ישנם הרבה מקרים בהם עובדים באותו ארגון אינם מכירים כלל את חבריהם לארגון, תרגילים אלה יאפשרו פתיחות והצלחה בסדנה.
בתרגילים העיקריים המשתתפים יתנסו בתרגילי מנהיגות וצוות שונים.
במהלך כל תרגיל חברי הקבוצה יבחרו מנהיג, בסיום כל תרגיל ננתח את הגורמים להתנהלותו וביצועיו כמנהיג וכמובן את הישגיהם של כל חברי הקבוצה בניהולו.
מתוך השיחות והדיונים יירכשו תובנות בנושאים הבאים:
ניהול,
פיתוח צוות,
ניהול פרויקטים,
שיתוף פעולה,
גיבוש צוות,
האצלת סמכויות והעצמה,
הנעת עובדים,
הובלת שינוי ארגוני,
"שירות לקוחות" - איכות השירות,
שיפור ביצועים,
תקשורת פנים ארגונית.
מחזון להגשמתו - לשימורו ולהמשך פיתוחו.
על מנת לתרגל וליישם את התובנות שנרכשו במהלך הסדנה ועל מנת לגבש את הצוות ניתן לערוך בסיום היום ארוחה בשטח. את הארוחה יכינו ויבשלו העובדים כפרויקט סיום הסדנה.
למעשה נערוך תחרות בישול בין הקבוצות בסיומה תזמין קבוצה אחת את הקבוצה השנייה לארוחה משותפת.
בפעילות זו יצטרכו הקבוצות לבחור שף אשר יתרגל הלכה למעשה את התובנות של הנהגת צוות עובדים שרכש בתהליך הסדנה.
הארוחה הינה חלבית צמחונית על בסיס מצרכי יסוד שיוכנו מבעוד מועד.